Bu üründen 161 adet satılmıştır.

Sömürgecilik ve Ortadoğu: Beyaz Adam Geldiğinde // SAYI: 53 (Ocak 2013)

Dergi: Yedikıta Fiyat: 5,00 TL

Böyleydi Osmanlı’nın Kandili
Osmanlılar “Leyalî-i Mübareke” denilen mübarek gecelerde çarşıları, sokakları ve camileri kandiller ile aydınlattıkları için bu gecelere “kandil” denilirdi.

Sömürgecilik ve Ortadoğu: Beyaz Adam Geldiğinde
Yeryüzündeki milletler üzerine planlanan oyunlar ve zulümler bir türlü sona ermiyor. Bu durumun en önemli sebebi asırdan asıra farklılık gösteren sömürgeci anlayışın hâlâ devam ediyor olması…

Bâb-ı Âli Baskını'nın Perde Arkası
Tam 100; yıl önce, yine bir Ocak ayında tertiplenen Bâb-ı Âli baskını ve bu hadisenin Osmanlı üzerindeki yıkıcı etkisi çok konuşuldu, yazıldı, çizildi. İşte, Bâb-ı Âli Baskını’nın 100;.yılında bu ihanetin satır araları…

Paris'te Bir Şark Kütüphanesi: BULAC
Paris’in 13;’üncü bölgesinde, 2011;’in Aralık ayında ‘Şark dilleri ve medeniyetleri’ üzerine zengin koleksiyonlar ihtiva eden bir kütüphane, kullanıcılarına kapılarını açtı.

Hayvanlara Fazla Yük Vurulmaya!
Hayvan hakkına riayet edilmesi hususunda Sultan Üçüncü Murad’ın İstanbul kadısınd yazdığı ilgi çekici bir hüküm...

Ahmed Cevdet Paşa’nın Medrese Hatıraları (II)
İstanbul’a ilk geldiğim vakit Fatih Cami-i Şerifi’nde sabahleyin Toyranlı Mehmed Efendi’nin dersine devam ettim. Dördüncü tabakada bulunan diğer hocaların derslerini dahi dinledim. Bunlardan istenilen şekilde istifade edip güçlükleri halledemeyeceğimi anladım.

İstanbul'un Yangınları
Tarih boyunca dünya medeniyetinin en güzide mimari eserleri İstanbul’da inşa edilmiştir. Ne var ki iki afet bu eserleri ya yerle yeksan etmiş, ya da alev topu içinde küle çevirmiştir. Bunlardan ilki depremler, ikincisi ise yangınlardır.

Batum Aziziye Camii
Osmanlılar tarafından Kafkasya’da birçok müessese kurulmuş, cami ve medreseler inşa edilmiştir. Bu coğrafyada yapılan en güzel eserlerin başında, şu sıralar tekrar inşa edilmesi düşünülen Batum Aziziye Camii gelmektedir.

Onun emri benim emrimdir!
“Biliniz ki, başkumandana muhalefet etmekten ve emrine karşı gelmekten sakınınız. Bunun vebali sizindir, sakın ha uyanık davranın! Onun emri benim emrimdir! Onun emrine itâat etmeyen benim emrime itâat etmemiş demektir.”

Osmanlı Devleti’nin Tarih Yazıcıları (I)
Osmanlı tarihinde ilk yazılı kaynak olarak Yahşi Fakih Menakıbnâmesi kabul edilmekle birlikte bu eser bugün mevcut değildir. Elimizde mevcut olan en erken tarihli Osmanlı tarihi, 1400;’lü yılların başında yazılmış olan Ahmedî’nin İskendernâme’sidir.