Bu üründen 152 adet satılmıştır.
Dergi: Yedikıta | Fiyat: 5,00 TL | |
Muhteşem Pehlivanlarımız
Fransa’da bir güreş merakı uyanmış, Paris’te, Lyon’da, Bordo’da, Marsilya’da halkın başlıca eğlencesi güreş seyretmek olmuştu.
Osmanlı Sefere Nasıl Giderdi?
1699; Karlofça Antlaşması’na kadar girdiği birçok muharebeden galibiyetle çıkan Osmanlı Devleti, bu maharetini, savaş meydanlarında orduyu sevk ve idaredeki ustalığı kadar, sefer öncesi ve sefer sırasındaki organizasyonuna da borçludur.
Hükümdara Vekâlet
Sefere giden sultanlar yerlerine şehzadelerini yahut bir devlet adamını bırakıyor, tahta küçük yaşta geçtiklerinde ise valideleri kendilerine vekalet ediyordu...
Oruç Reis'in En Eski Kitabesi
Kitabeler, bir nevi üzerinde bulunduğu eserin kimlik kartları gibidir. Hattından tarihine varana kadar, yazıldığı devri yansıtırlar. Kitabelerin en önemlilerinden birisi “Fetihname” kitabeleridir.
Denizleri Aşmak
Bir tarafı Karadeniz, diğer tarafı Marmara Denizi ile çevrili olan İstanbul’da deniz ulaşımı ilk zamanlarda kayıklar, mavnalar ve peremeler vasıtasıyla yapılıyordu. Teknik imkânların gelişmesiyle birlikte buhar gücünden yararlanılacak, ulaşım vasıtaları her daim gelişerek hızlanacaktı.
Fatih'in Lalasının Eserleri Hala Ayakta
Fatih Sultan Mehmed’in Manisa’da şehzadeliği sırasında lalası olan Zağanos Mehmed Paşa’nın Şehzade Mehmed’in kişiliğinin şekillenmesinde büyük rolü vardır.
Şair Sultanlar-9: Muradî
1546; yılında Manisa’da dünyaya gelen Sultan Üçüncü Murad özellikle Manisa’da sancakbeyliği yaptığı sırada değerli hocalardan ilim tahsil etmiş, idarî ve askerî sahada iyi bir eğitim görmüştü.
Ahterî ve Lügati
Muslihiddin Mustafa, nâm-ı diğer Ahterî, meşhur fıkıh ve dil âlimlerindendi, ayrıca lügatçiydi. Neredeyse 500; yıl önce (1545;) bir Rebiulevvel gecesi tamamladığı lügat kitabı Ahterî-i Kebîr’i bugün hâlâ kullanılmakta...
Hüsn-i Hattın Gelişimi ve Mushaf Yazımı (1)
İslam medeniyetinde hüsn-i hattın gelişimini buradaki eserler üzerinde görmek mümkündür. İlk olarak Arap yazısının doğuşu ve sanat olarak çeşitlenmesi üzerinde durulması gerekir.
Afrika Kıtası’nın İlk Camisi
Amr ibnü’l-Âs (r.a.) 640; senesinde Mısır’ı fethettikten sonra Kahire’yi kurarak hem Mısır’ın hem de Afrika’nın ilk camisi olan Amr ibnü’l-Âs Camii’ni inşa ettirmişti.