Bu üründen 182 adet satılmıştır.

Bu Sayı sizi TV'den Kurtaracak // SAYI: 95 (Ocak 2018)

Dergi: İnsan ve Hayat Fiyat: 5,00 TL

Tercih

Okullara hizmet veren bir yemek firması enteresan bir şey keşfetmiş. Yaptıkları deneyde, yemek tezgâhında göz önüne dizilmeyen yemeklerin, öğrenciler tarafından çok tercih edilmediği görülmüş. Menüde geçen ay 100 kere tercih edilen çikolatalı kurabiye, yeri değiştirilip biraz göz önünden alındığı için, sonraki ay 60 kere tercih edilmiş.

Tercih edilme meselesi, bazı ülkelerde ciddiye alınan bir konu. Hatta “seçim mimarlığı” kavramı üzerinden, “karar araştırma merkezi” dahi kurulmuş. Gerçekten de karar vermeyi yönlendirme konusu ciddi bir konudur. Her gün çocuklarımızın eğitiminde, yediğimiz yemeklerde, savunduğumuz fikirlerde kararlar alıyoruz. Çoğu zaman hatalı tercihe yönlendirdiğimiz de oluyor. Hatalarımız bizi, bazen daha fakir düşürürken bazen de maneviyatsız bırakıyor. Kendimizi, ailemizi, manevi hayatımızı kapsayan konularda daha doğru karar vermek için ne yapmak gerekiyor?

Elbette bu sorunun cevabı için birkaç farklı dergi hazırlanır. Ancak hazırlanan bu yeni sayımız üzerinden söylenilecek en güzel cümle şudur: “Her an göz önünde olduğu için hayatınıza girip tercihlerinizi yönlendirmede etkili olan, size hiç beklemediğiniz hatalar yaptıran TV’leri göz önünden kaldırın.”

Bu sayıda yazarlarımız öncelikle TV’yi göz önünden kaldıran, sonra da tamamen hayatlarından çıkaran ailelerin hikayelerine odaklandılar. TV’siz evler, kendi doğru tercihlerini yapmakta TV’li evlere göre daha başarılılar.

Yine bu sayıda, Süzgeç bölümünde Osmanlı döneminde yazılan ahlak risalelerinden, Hasan Tahsin Bey’in Rehnümâ-yı Ahlâk kitabına yer verildi. Özellikle eğitimciler ve öğrenciler için ‘Yol Gösteren Ahlâk’ bölümü, ahlâk konusunda tercihleri etkileyici bir çalışma oldu.

Bunlardan başka “Helali Arama Stratejisi”, “Alışkanlıklar Nasıl Yönetilir?”, “Cips Paketlerinin Arka Tarafı” başlıklı yazılar, sizin ve ailenizin doğru tercihlerinizde etkili olacak. Karar alma sırasında fikirlerimizi etkileyen görüşlerin nasıl, nereden bize ulaştığını bilirsek, kendimiz, ailemiz ve içinde yaşadığımız toplum için en doğrusunu yapmakta zorluk çekmeyiz.

Doğru tercihinleri gösteren yeni sayılarda buluşmak ümidiyle...

NOT: Bu ay dergimizde “Yaşanmış Acayip Hikayeler” bölümünde “Gemici Kanunu”na yer verildi. Siz de yaşadığınız acayip hikayelerinizi, [email protected] üzerinden bize ulaştırabilirsiniz.