Bu üründen 88 adet satılmıştır.
Dergi: İnsan ve Hayat | Fiyat: 20,00 TL | |
Ayna
Aynaları bilirsiniz, gösterme açısında nasıl bir şey ona doğru dönmüşse aynısını, bakan kişi ya da canlıya gösterir. Sosyal medya hesapları da aslında bir nevi kişilerin ve toplumların aynası gibidir. Dünya nüfusunun yüzde altmışının aktif olarak bir sosyal medya hesabını kullandığı düşünülürse, bu aynanın gösterdikleri göz ardı edilemez.
“Sıkıntı Sarmalı” kapak başlığı ile sosyal medya içeriklerinin ele alındığı, bu ayki derginizi okumaya başlamadan önce birkaç hususu yeniden düşünmenizi tavsiye ederiz.
Sosyal medya uygulamaları, insanların yüklediği içeriklere bir nevi ayna rolü oynarlar. Kim, ne yüklediyse, diğer insanlara o gösterilir. Çok fazla içerik üretildiğindeyse işler değişir. Herkes, her içeriği göremez, yazılım algoritmasının seçip önüne sunduğunu görür.
Algoritmanın devreye girdiği sosyal medya hesaplarında, insana ayna tutma hadisesi vardır ancak bu ayna da bambaşka bir içerik sunumu yapmaktadır. Kim, sosyal medya aynasına bakarsa, bakan kişinin hırsları, hevesleri, özlemleri doğrultusunda şekillenen bir ayna ile karşı karşıyadır.
Bir söz vardır, “küçük iken büyük görünmek, büyük iken de küçük görünmek.” Dünyada önemli işlere imza atan, büyük firma ve kişilerin sosyal medya hesaplarının, yaptıkları fizikî işlere göre hiç de büyük olmadığını görürmüşsünüzdür. Sosyal medya platformlarında, büyük insanların büyük işlerini bulmanız mümkün değildir.
Orası, küçük insanların kendilerini büyük gösterme hırslarına maruz kalınan bir yerdir.
Eğer; Günlük mesainizin bir kısmını sosyal medya içeriklerini izleyerek rahatlamaya çalışıyorsanız, İnanların yüzde altmışı burada, hayat burada akıyor, ben de orada olmalıyım diyorsanız, Günde birkaç saat orada vakit geçirsem dahi bana bir şey olmaz düşüncesindeyseniz, bu sayıda konu başlıkları, tam da sizin ihtiyacınıza göre hazırlandı.
Bunlar; “Ekranın Arkasında Ne Var?”, “Sıkıntı Sarmalı Bağımlılık”, “Ekrandan Uzaklaşmak, Ebeveynle Başlıyor”, “Dikkat Seviyesi 19 Saniyeye Düştü” ve “Reels Dünyası, Zihnin Manipülasyonu” yazılarıdır.
Bu ay SÜZGEÇ bölümünde “İki Dünya Bir Tehlike; Anime ve Manga” başlıklı çalışma yer alıyor. Medyada karşılaştığınız bu sanat dalının detaylarını okuyacağınız bu yazı, kültür dünyanıza derinlik katacaktır.
“Değer mi diyenlere bahsetmeye değer mi?” kapağıyla Genç Hayat ekinin 68. sayısı, siz kıymetli okurlarla buluşuyor.
Bu ay yine dolu dolu bir sayıyla okurlarına değer katmaya devam ediyor.
Okurlarının fikir dünyalarına ayna tutacak yeni sayılarda buluşmak dileği ile…
Mübarek üç ayların başlangıcını ve Regâib Kandili'nizi tebriz ederiz.